Greeting

Assalamualaikum everyone...Welcome To My Blog,I hope my writings makes ur time worthy for visiting!!! Leave ur footprints in my Cbox ya ^,^

Amnie Jadi Duta!!

Teii..title...bikin tekezzzzut kn...

Sebenaq'y..hahaha ckp Penang lh pla kn..maklumlah,USM..hihihi...sebenar'y Amnie pegi interview utk jd duta USM kemarin..huhu..klu tengok personaliti & sifat semulajadi aku,memang ndada bah ciri-ciri mau menjadi seorang duta..duta U pulak tu...huhu..bukan tidak ada keyakinan..tapi memang tiada pon...hahaha!! Bukan apa,aku tahu sampai mana kehebatan aku,& jadi duta tu,memang aku belum boleh lagi laa..

mau tau apa soklannya???


Ok first question;
Apa yang kamu tau apa itu duta...?
and my answer is..duta itu seseorang yang boleh menjadi satu contoh imej baik kepada sesebuah atau sesuatu yang diwakilinya kepada orang awam atau masyarakat supaya mereka lebih mengenali apa yang diwakili itu...0,0'

The second is,kalau dibagi pilihan,mana satu yang kamu mau jadi? Org yang dipimpin atau pemimpin..& u know what i said? Oleh kerana saya pelajar tahun satu,saya lebih suka dipimpin sebab banyak lg yang perlu saya pelajari daripada senior2 saya...hahahaha!! childish answer!!

Third quest; Ada 5 jenis sukan;ping pong,skuasy,bola tampar,bola sepak & the another one i forgot oredi,tanpa mengira minat,mana satu yang kamu pilih...dengan bangganya aku jawab skuasy..aku pilih sebab aku minat tenis kan,jd skuasy jak lah yang hampir2 macam tenis kan,tp aku jawab macam ni; saya pilih skuasy kerana saya perlu bersaing dengan diri saya untuk mengatasi kelemahan2 diri saya..>,<' huh!

Keempat; apa cara yang paling berkesan untuk pembuangan bayi? Aku jawab, kempen saja tidak cukup,perlu ada kerjasama daripada pihak2 yang berkepentingan atau Jabatan Agama untuk membanteras couple2 yang dating 'lebih batas'..faham2 ja laa k..

Last question, cerita pasal AUKU...aku cakap aku sokong,sebab budak IPTA harus melibatkan diri dengan politik untuk menambahkan peningkatan sistem politik negara. Hehehehe..

Sudahlah jawapan ntah apa2,lupa lagi tu bawa apa yang disuruh;(gambar passport 2 keping) then abg penemuduga tu cakap,kalau dapat jadi duta,U kena bagi gambar tu k,emm 'kalau dapat' kalau tidak no need laa kn bang...dia jawab lagi,mesti dapat juga,jgn risau..(huhuhu,abg ni sengaja kasi sedap hati aku ja,padahal memang jauh laa dik oi mau dapat....) hahahaha!!!

Why do i say so??? because,aku interview together-gether dengan kamching aku..& jawapan dia memang berbeza dengan aku...& aku tengok dia jawab dengan penuh ketenangan pulak tu...while aku nie,balik2 bergerak bah...ndak pandai duduk diam...hihihi..

Apa2 pn keputusannya nanti,aku ok ja..jadikan pengalaman kan..campus life lah katakan...hehehe..
No comments:

Post a Comment

Leave Ur Comments Sweetie ^_^